Odbojkašice Zvezde (MN Press)
Odbojkašice Zvezde (MN Press)

Igraće se majstorica u finalu! Vatrene pristalice povele Zvezdu ka velikoj pobedi protiv Uba

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.04.22. | 19:05

Crveno-bele zabeležile trijumf u četvrtom susreta i to posle veoma dramatične i zanimljive predstave na Banjici

Šampiona Srbije u ženskoj odbojci odlučiće majstorica! Na krilima najvatrenijih pristalica koji su ispunili jednu tribinu na Banjici crveno-bele dame su režirale preokret protiv Uba i zakazale peti meč u finalnoj seriji. Zvezda je večeras odnela pobedu posle pet uzbudljivih setova i izvukla se iz veoma teške situacije - 3:2 (23:25, 25:18, 26:28, 25:21, 15:7). Izabranice Marijane Boričić su vodile 2:1 u setovima i bile veoma blizu odbrane šampionskog trona, međutim tada su dame sa Marakane pokazale da se neće predati i da ova serija zaslužuje da se reši u petom meču.

Ako je nekome nedostajalo drame i pravog nadigravanja na prva tri meča, danas su baš takvi ljubitelji odbojke mogli da budu zadovoljni. S obzirom na to da je Ub stigao u Beograd da bi igrao za titulu, a da je Zvezda morala da pobedi ukoliko je želela majstoricu, moglo je da se očekuje da će obe ekipe večeras pokazati ono najbolje što ima u repertoaru.

Izabrane vesti

Crveno-bele je predvodila Dajana Bošković koja je nanizala 30 poena - 21 iz napada, osam iz bloka i jedan sa servisa. Ana Živojinović joj je pružila najveću pomoć u napadu sa 14 poena, Jelena Lazić je zabeležila 12, a Bojana Drča deset. U poraženom sastavu najefikasnija je bila Slađana Erić sa 19 poena, Ljubica Kecman je imala 17, a Aleksandra Gligorić i Sofija Medić po deset.

Jaka podrška sa tribina je samo doprinela da borba bude još zanimljivija. Crveno-bele su igrale uz pesmu najvatrenijih pristalica, a Ubljanke su bodrili navijači koji su organizovano došli autobusima. Sve je govorilo da će pobednika prvog seta odlučiti jedna lopta... U veoma tešku situaciju gošće su stigle u završnici ovog perioda, kada je povredu doživela glavna uzdanica i kapiten Ljiljana Ranković. Teško je bilo svim igračicama da gledaju kako je povređenu izvode sa terena, posebno znajući istoriju njenih povreda i operacija. Uvela je Marijana Boričić na mesto primača servisa Nikolinu Lukić. Jesu bile Ubljanke emotivno potrešene, ali su dale sve što su mogle da vrate osmeh na lice kapitenu. Dobile su ovaj period rezultatom 25:23 i na pravi način započele put ka odbrani trona.

Najveću ulogu u prvom činu odigrala je iskusna Slađana Erić. Znala je šta treba da uradi i kako da pomogne saigračicama. Pratile su je uspešno Ljubica Kecman i Aleksandra Gligorić. Na drugoj strani mnogo toga je zavisilo od korektora Dajane Bošković. Kada je ona bila u elementu, Zvezda je bila znatno opasnija. Kako je popravljala procente uspešnosti u napadu, tako je i rezultat postajao privlačniji za domaće navijače. Na njenim krilima crveno-bele su stigle do izjednačenja u setovima i to bez veće neizvesnosti u finišu – 25:18.

Iako su izgubile drugi čin, devojke sa Uba nisu dozvolile da ih to poremeti. Samo još jače su otvorile treći period i vrlo brzo povele 9:3. Već tad je Milan Gršić morao da traži taj-aut. Odlično je u tim trenucima ekipu predvodila Slađana Erić, a u istom ritmu su igrale i Sofija Medić, Nikolina Lukić... Vodio je Ub 12:6, potom 16:10, pa 20:14. Međutim, nije se Zvezda predavala. Na servis kapitena Bojane Drče napravile su domaće neverovatnu seriju i prišle na samo poen zaostatka. Nije završnica tog seta mogla da prođe bez uzbuđenja, oba tima su imala šansu da prelome u svoju korist, a tačku je na kraju stavila Ljubica Kecman za vođstvo Uba od 2:1 u setovima.

Igračice Uba (Starsport)Igračice Uba (Starsport)

Kada je taj rezultat zasijao na semaforu, jasno je bilo da Zvezda mora da krene na sve ili ništa. Popustile su malo gošće, domaće ubrzale i to je donelo vođstvo ekipi Milana Gršića. Bojana Drča je u potpunosti razmrdala sve saigračice – posebno krajnje napadače: Dajanu Bošković, Jelenu Lazić i Anu Živojinović. Nije uspeo Ub da im odgovori u ovom setu, pa je utakmica otišla u taj-brejk.

U tom periodu je u naletu bila domaća ekspedicija. Na promeni strana imala je prednost 8:5. Nisu ni tad stale, već su povećale brzinu i furiozno prošetale do velike pobede.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga: Crvena zvezda - Ub 0:3 (10:25, 20:25, 18:25)

Treća utakmica: Ub - Crvena zvezda 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)

Četvrta utakmica: Crvena zvezda - Ub 3:2 (23:25, 25:18, 26:28, 25:21, 15:7)

Peta utakmica - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK UbSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara